Kuvakuume

Tuntuu kuin jokainen postaus viime kuukausien aikana olisi sisältänyt voivotteluita siitä, etten ole ehtinyt/saanut aikaan kirjoittaa tänne rakkaaseen päiväkirjaani mitään. Minkäs mahtaa, ihminen on mikä ihminen on, ts. laiska ja saamaton. Vitsivitsi – en ole ollut kumpaakaan, vaan minusta on tullut koululainen (taas!).

Joo, luet oikein; olen aloittanut valokuvauksen totisesti totisimman oppimisen. Kuten blogista on kaikkien yhdeksän vuoden ajan voinut aistia, on valokuvaamisessani ollut parantamisen varaa. Nyt siihen tulee viimeinkin muutos, sen olen päättänyt.

Olenhan tietty aina välillä käynyt kursseja ja tsiigaillut tutoriaaleja netistä ja yrittänyt kehittyä, mutta aina jossain vaiheessa järkkärini valintanappula on luiskahtanut jonnekkin puoli- tai täysiautomaattimodeen. Mutta ei enää! Nyt olen tunnollisesti käyttänyt vain manual-modea jopa niissä tilanteissa, joissa ainakin puoliautomaatin hyödyntäminen olisi ollut järkevämpää. Haluan nyt saada taottua päähäni kaikki valotukseen ym. säätelyyn liittyvät kikat ja siksi nappula pysyy tiukasti M-modessa.

Opiskelen siis  valokuvausta HEO-opistossa Kalliossa. Kurssi kestää kevääseen asti. Eiköhän siinä ajassa jo hommat ala istua edes vähän napakammin tässäkin selkärangassa. Lisäksi käyn kaikenmoisia muita kursseja aikuis- ja työväenopistoissa. Minut tuntevat tietävät ihan hyvin, että kun johonkin hurahdan, hurahdan kunnolla. Nyt hurahduksen kohde on siis valokuvaus.

Edellisessä postauksessa kerron ihanasta valokuvauskurssista Tukholman Fotografiskassa ja nyt sitten viime viikon vietin Kataloniassa viikon pituisella kuvauskurssilla. Eli vaikka olenkin koulussa, en kuitenkaan aio antaa koulunkäynnin olla esteenä jo aiemmin suunnittelemilleni reissuille. Seuraava reissu on Pariisiin ja Normandiaan. Kyseessä on Friskiksen treenireissu, meitä on toistakymmentä toimijaa, jotka lennähtävät juhlistamaan Pariisin Friskiksen 35 -vuotisjuhlaa. Viikonlopun aikana ehdimme juhlia ja treenata sekä Pariisissa että Normandiassa. Kuvareportaasi tulee takuulla sieltäkin.

Tiedättekö – on ihanaa olla tällaisessa hurmiossa, mikään ei ole niin upeeta, kuin tunne siitä, että oivaltaa joka päivä jotain uutta. No, sen olen ainakin oivaltanut, että tieto lisää tuskaa! Mitä enemmän valokuvauksesta opin, sitä selvemmin tajuan, että en osaa vielä kuin murto-osan kaikesta tähän liittyvästä.

Laitan tähän postaukseen nyt ensimmäisen kuvan Katalonian reissulta, vassoguu!

6Ripsu1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.