Pohjoismaiden kiertue

Terkkuja Oslosta ja Tukholmasta! Pari viimeistä viikkoa on viuhahtanut ohi lyhyiden kaupunkilomien merkeissä. Ensin lensimme Osloon muutamaksi päiväksi. En muistanutkaan, kuinka kiva kaupunki tämä Norjan kuninkaallinen pääkaupunki on. Majoituimme lähellä Karl Johan -katua, Kansallisteatterin päässä. Sijainti oli ihan paras! Hotellista oli vain muutama sata metriä rantaan, josta kivat näkymät Oslon vuonolle.

Emme olleet asettaneet mitään suuria ohjelmatavoitteita, vaan ajattelimme ottaa päivät vähän miten ne siinä itsestään muotoutuisivat. Ekin tytär asuu Norjassa, joten tietty vietettiin aikaa hänen kanssaan. Ruokailu on aina yksi tärkeimmistä ohjelmanumeroista meidän matkoillamme, niin nytkin. Kuinka ollakaan, molemmat ravintolaillalliset menivät italialaiseen tyyliin. Ensimmäiseksi illaksi olimme jo etukäteen varanneet pöydän minulle suositellusta Ruffino-ravintolasta. Ja hyvä olikin, sillä ravintola oli ihan täynnä, vaikka oli normi-tiistai-ilta. Voin hyvällä omalla tunnolla suositella tätä ristorantea muillekin. Aidon tuntuinen ja makuinen italialainen ruoka oli erinomaista, palvelu ystävällistä ja miljöö viihtyisä.

Toisena iltana saimmekin ilon syödä norjalaisesti Ekin tyttären isäntäperheen luona, mitäs muuta kuin norjalaista lohta eri muodoissaan! Viimeisenä iltana nautimme taas italialaista, tällä kertaa astuimme sisään ihan ilman ennakkotietoa ravintolaan nimeltä Prima Tila, ja ihan priimaa tarjosi tämäkin mesta.

Tukholman reissu olikin vaan päivä Tukholmassa -versio, ja ruokailut tapahtuivat laivalla. Ei valittamista, Vikinglinen ruokapalvelu on sangen hyvää! Stokiksessa kävin treenaamassa Friskiksessä ja kiertelin tutkimassa skandimuodin kevätmallistoja Söderillä ja keskustassa. Matkalta tarttui mukaan laivan Outletista alla esiintyvä SamsoeSamsoen ihana jumpperi; hinta 40 egee!!!

Oslon ja Stokiksen reissujen lisäksi olen ollut jonkun päivän taas kauppa-apulaisena Maranellossa. Se piristää aina, varsinkin kun alet alkavat olla loppusuoralla ja kevätuutta tulee lähes päivittäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.