Synttäriviikko

Mennyt viikko on ollut suorastaan ihana! Ystävänpäivähumun lisäksi olen leijunut synttärihuumassa. Minullahan on ollut onni syntyä juuri 14.2., siis rakkaudentäyteisenä Valentinenpäivänä. Suomessa ei ollut tietoakaan ystävänpäivästä silloin, kun minä synnyin 1954, itsellenikin tämä mainio syntymänajoitus paljastui vasta 1968, kun vietin kesän USA:ssa. Tuolloin kaikki, jotka kuulivat synttäripäivämäärän, olivat aivan haltiossaan: ”oh jee, you were born on Saint Valentines day!”. Olihan se aika mageeta teinitytölle brassailla tällä tiedolla sitten suomalaisillekin kavereille!

Nykyään myös Suomessa vietetään tätä rakkauspäivää, mikä tietty lisää synttäririemua. Turhamaista huomiota janoavaa luonnettani hivelee se, että niin moni muistaa synttärini juuri tämän yhteenosuvan hyvän päivämäärän johdosta. Synttäri on jotenkin vaan niin kiva päivä, vaikka ei niin kauheesti sitä viettäiskään. Siinä on vaan jotain taikaa, saa olla sankari edes yhden päivän vuodessa; synttärisankari 🙂

Meillä on jo muutaman vuoden ajan ollut tapana nauttia synttäri- ja ystävänpäivän lounas pienessä kaverporukassa, niin myös tänä vuonna. Tällä kertaa ystäväni Ani oli kutsunut meidät luokseen hulppealle kreikkalaisvaikutteiselle aterialle. Illalla rakas mieheni vei minut herkullisille tapaksille ja sen jälkeen leffaan.

Helmikuu on meille aina varsinainen leffakuukausi, tällöin yritämme aina ehtiä nähdä parhaan elokuvan Oscars-ehdokuudet saaneet leffat. Ja aina tulee kiire; joskus katsomme parikin leffaa samana iltana ehtiäksemme nähdä edes suurimman osan. Aloitimme siis synttäri-iltana katsomalla Black Klansman-elokuvan. Olihan se kyllä maineensa arvoinen ja Jasper Pääkkönenkin oli tosi hyvä ällöttävän klaanijäsenen, Felixin, roolissaan.

Perjantaina näimme sitten A Star is Born -leffan, jota tähdittävät ihana ja äärettömän lahjakas Lady Gaga ja yhtä ihana ja riipaisevan suorituksen tekevä Bradley Cooper -suosittelen tätäkin ihan täysillä.

Lauantain elokuvaksi valikoitui Bohemian Rapsody. Huhuh, tästä elämyksestä en ole oikein vieläkään ihan toipunut, niin koskettava ja kokonaisvaltaiseti kaikkia aisteja puhutteleva taideteos tämä The Queenin ja erityisesti Freddie Mercuryn elämästä kertova leffa on. Vaikka aihe olikin osittain tuttu, sain niin paljon lisää oivalluksia elokuvan edetessä, samalla kun sain nauttia Queenin klassikoiksi muodostuneista biiseistä. Totta kai hiffaan, että leffa on dramatisoitu hollywoodversio tapahtumista, mutta ymmärtääkseni kässäri on silti varsin totuudenmukainen. Oli miten oli, menkää katsomaan, jos ette jo ole nähneet. Onneksi en joudu päättämään Oscareista, niin hitokseen hienoja suorituksia olen jo saanut nähdä. Ihan mahdotonta tässä ois mitään päättää.

Eilen vietimme sitten kaksia synttäreitä perhepiirissä. Minun synttäreitä siis vähän jälkikäteen ja lapselapsen synttäreitä vähän etukäteen. Vanhin lapsenlapseni, Lukas täyttää nimittäin 16 vuotta tällä viikolla. Vastahan hän syntyi, ihan kummallista – ja nyt hän sai isältään synttärilahjaksi parranajokoneen! En tajuu!!!

Näissä tunnelmissa nyt sitten uuteen viikkoon! Itse asiassa työviikkoon, sillä huomisesta lähtien olen duunissa Maranellossa viikon verran, kivaa!

Hyvää alkavaa viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.