Yhtä juhlaa?

Olemme keskellä juhlsesonkia. Joulukuu on monille täynnä kimallusta, glitteriä, glögiä ja skumppaa. Joulukuussa on esimerksi firmojen pikkujoulut, itsenäisyuspäivän kekkerit, Nobeljuhlat ja Lucia-juhlat. Lisäksi järjestetään glögipartyja ja muita jouluisia tapahtumia ympäriinsä siellä sun täällä, ainakin Stadissa.

Kimallukset ja valot sun muut tuovat iloa tähän pohjoiseen pimeyteen, se on selvä. On kiva pukeutua ja meikata itsensä juhlkuntoon ja kiitää glögimukilta ja skumppalasilta toiseen. Tämä hepsankeikkapinnallinen fashionista Stadinainen tykkää glögihöyryn ja skumppaporeilun lomassa myös tutkailla ja arvoida telkkarista ja lehdistä kaikkia juhla-asuja ja niiden kantajia.

Mutta, kaikessa tässä on ristiriita, joka puskee piinaamaan minua. Uskon, että moni muukin tunnistaa tietyn surun, ahdistuksen ja toivottomiuden tunteen tämän kaiken juhlahumun keskellä. Kaikkien elämä ei todellakaan ole juhlaa. Onneksi saa samaan aikaan tuntea kiitollisuutta siitä, että maailmassa on kaikesta huolimatta myös paljon hyviä, vahvoja, rohkeita ja sisukkaita ihmisiä, jotka omistavat elämänsä hyvän tekemiseen. Esimerkisi Nobelin rauhanpalkinnon saajat, kongolainen lääkäri Denis Mukwege sekä Irakin jesidikansaan kuuluva Nadia Muradveteraanimme ja rauhanturvaajat ovat käsittämättömiä sankareita. Niinkuin tietysti kaikki avustustyötä ja rauhan sekä tasa-arvon eteen työtä tekevät Suomessa ja ympäri maailmaa. Näissä joulukuun juhlissa nostetaan myös näitä sankareita suuren yleisön tietoisuuteen. Tosin enemmänkin voisi…

Kaikki eivät yllä samanlaiseen sankaruuten, mutta moni voi auttaa jollain tavoin. Pienestäkin avusta on iloa ja hyötyä. Etsi itsellesi luonteva tapa auttaa! Because you can!

Blogini tavoite on ensisijassa tarjota viihdettä, inspiraatiota ja hyvää mieltä. Uskon, että silläkin on joku merkitys, jollekulle – kaikesta huolimatta. Siksi siis muutama joululounas-asukuva loppukevennykseksi.

Takki on Marellan, housut Urban A:sta, glitterpusero Destinystä, kengät Minna Parikalta, laukku Ballyn ja kulkuset korvissa Floridasta.

Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.