Kempparissa

Ulkomailla ollessa yksi kivoista asioista on tutustua paikalliseen päivittäiseen elämään; ihan perusjuttuihin, elintarvikekauppoihin, julkiseen liikenteeseen ym. Tämänkertaisen reissun agendallahan ei ole nähtävyydet eikä perinteiset matkailukohteet, olen nimenomaan sukuloimassa enkä niinkään turisteeraamassa.

Suomessa en ole ollenkaan innostunut apteekeissa tai tavaratalojen/markettien kemppariosastoilla pyörimisestä, mutta täällä sekin on mielenkiintoista. Olemme muutamia kertoja käyneet hoitamassa tädin reseptiasioita paikallisissa pharmacyissa. Pharmacyt ovat kyllä ihan mielenkiintoisia paikkoja. Reseptilääkeiden saamiseksi on apteekintapainen tiski, niinkuin meidänkin apteekeissa. Mutta sitten kaikki muu – mitä pharmacysta ei saa, sitä ei varmaan tarvitakaan! Käsikaupan farmasia-/terveystuotteet ovat näköjään aina jossain tarjouksessa ja niitä on paljon. Yritin löytää jotain multivitaa ja meinasin seota siinä valikoimien keskellä. Ja sitten kaikki kempparituotteet; meikit, voiteet, purkit ja purnukat. Ja karkit! Ja snacksit! Ja elintarvikkeitakin löytyy ainakin perustarpeisiin. Siivousvälineitä ja elektoniikkaa ja vaatteita … Savukkeita ja alkoholia sieltä ei kuitenkaan saa. Ei mua oikeastaan muu ihmetytä, kuin se, että tällaista apteekin ja supersekatavaraliikkeen sekoitusta kutsutaan pharmacyksi. Jotenkin pharmacy mulle olisi synonyymi apteekille. Mutta itseasiassa tällainen apteekki-käsite, mihin me olemme Suomessa tottuneet, on aika poikkeava – hyvällä tai pahalla, en minä tiedä. Ollaanhan me Suomessakin sitäpaitsi menossa tähän laajennetun valikoiman suuntaan; isoista apteekeista saa jo aika paljon esim. meikkejä ja muita ei-lääketuotteita.

Alla viimekertaisen pharmacy-käynnin saalis, inkl. kuvan yhdeksän taalan byysat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.