Health, wellness and breaking news

Täällä aurinko senkun paistaa ja lämpötilat pysyvät yli kolmen kympin. Oleilu tädin ja serkun luona Floridassa sujuu lupsakkaasti ilman suurempia suorituspaineita.

Tämä päivä alkoi lääkärikäynnillä tädin kanssa. Lääkärikäynnit jatkuvat nyt lähes päivittäin ja aion mennä seuraksi joka kerta niin kauan kuin olen täällä. Päivittelen edelleen tätä Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmää, joka vaikuttaa sekavalta, hankalta ja turhauttavalta. Pelkästään se, että pienimpäänkin lääkereseptiin tai lääkärissäkäyntiin, suuremmista toimenpiteistä puhumattakaan, täytyy odottaa oman terveysvakuutusyhtiön lupa. Jos siis on varaa vakuutusta pitää tai, jos on työpaikka, joka sen sinulle tarjoaa. Ja sitten muutenkin lääkärit ja spesialistit pitää itse löytää ja valita. Mistä noista tietää. Valinnanvapaus on tietty ehkä kiva, mutta miten tavallinen ihminen voi tietää kenet valita ja mistä. Ja jos vielä olet sairas/väsynyt jne. Voi jestas sentään, kyllä meillä Suomessa asiat julkisen terveydehuollon suhteen ovat hyvin tähän hullunmyllyyn verrattuna. Suomen yksityispuolellakin kokemusteni mukaan kaikki toimii sujuvasti ja yhteistyö kunnallisen puolen kanssa on ainakin omissa jutuissani aina toiminut saumattomasti. Täkäläiset lääkärit, sitten kun ne jostain löytyvät, ovat varmasti yhtä hyviä kuin Suomessa, mutta tää järjestelmä on niin hankala. Tässä yksityisessä voittoa tavoittelevassa järjestelmässä kaikki tietty perustuu palveluiden myymiseen ja välillä joutuu jopa miettimään mennäänkö raha vai potilaan etu edellä. … No, ehkä tällaiseenkin tottuisi, jos olisi pakko. Mutta onneksi Suomessa ei ole ainakaan vielä menty tähän.

Wellness-puolella voin iloisesti kerskua omalla vesijuoksuaktiivisudellani. En ole vielä ehtinyt/viitsinyt lähteä tuon lähijärven ympäristöön lenkille, viimeksihän keväällä hökkkäilin siellä kauniissa maisemissa. Siellä jossain parin mailin päässä pitäisi olla ulkoilma-gym, mutta sinnekään asti en vielä ole ”ehtinyt”. Mutta allasjuoksu on aivan ihanaa ja toivottavasti myös tehokasta. Allasalueella on aina todella rauhallista, olen yleensä ihan yksin siellä, jos Leila-täti ei ole mukana.

Ja sitten nää uutiskanavat ja Trumppi-asiat. Heti, kun on aikaa, istahdan telkkarin eteen tsekkaamaan uutisia. Nyt onkin varsin ällistyttäviä asioita tullut ilmi, esim. Trumpin entinen henkilökohtainen fiksari/lakiapuri Michael Cohen on tunnustanut syyllisyytensä lukuisiin väärinkäytöksiin/rikoksiin ja on yhdistänyt rikoksiin myös Trumpin. Kyllähän näistä tietty Suomessakin on kohuttu, mutta nyt skandalöösi tilanne on kärjistynyt aika hurjaksi. On jännittävää seurata what happens next, niinkuin täällä näissä asiantuntija-uutispaneeleissa aina pohditaan. Aikamoista!

Näissä merkeissä jatketaan, päivä kerrallaan!

Hame on Odd Mollysta, paita Filippa K.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.