Hummeria, leffaa ja lisää aurinkoa

Meillä on ollut amerikantädin luona käyntien yhteydessä aina tapana nauttia yhteinen hummeriateria. Aiempina vuosina Leila valmisti ihanan lobsteripäivällisen itse, nykyisin meidät suomenvieraat viedään Red Lobster -ravintolaan. Eilen oli sen herkuttelutilaisuuden aika. Annoksiin kuuluu aina ihan mieletön leipä ja ruokaisa salaatti, joko farmers tai ceasar. Minä otin kuvassa olevan farmarin salaatin. Otimme pääruoka-annoksiin ihanan Mainen (!) hummerin kuorrutetun pyrstön lisäksi erilaisia ravunpyrstöjä, lohta ja kampasimpukoita.

IMG_9238

IMG_9259

IMG_9236

IMG_9263

IMG_9262

IMG_9231

Ennen Red Lobsteria kävimme Leilan ja hänen ystävättärensä Arjan kanssa päiväleffassa. Täällä lähistöllä on sangen perinteinen pieni leffateatteri, jossa aina perjantaisin klo 13 näytetään foreign films. Ulkomaalaisilla leffoilla tarkoitetaan tässä tietenkin muita kuin USA:laisia tuotantoja. Niitä ovat siis sellaiset leffat, jotka myös saavat kilpailla Oscareissa ulkomaalaisten leffojen sarjassa. Yleisö ei ole aina kovinkaan perillä esitettävistä teoksista ja siksi on vallan mainiota, että paikalla on asiantuntija, joka esittelee elokuvan ennen näytöstä. Näytöksen jälkeen elokuvaa avataan lisää ja yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Eilen ohjelmassa oli norjalais-pakistanilainen leffa Hva vil folk si (2017, Mitä meistä puhutaan, What Will  People Say). Iram Haqin käsikirjoittama ja ohjaama omakohtaisiin kokemuksiin perustuva leffa oli syvän koskettava ja ajatuksia herättävä kertomus kahden kulttuurin ristiriidassa elävästa nuoresta Nisha-tytöstä. Suosittelen!

Ja sitten hyvän päivän päätteeksi aurinkoa ja taas aurinkoa. Mekko on vanha Nu:n helppo hellemekko.

IMG_9226

IMG_9252fullsizeoutput_109f

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.