Lapsen suusta

Olen vieläkin tikahtuneen ilahtuneen hölmistynyt eilisestä kohtaamisesta pienen kolmivuotiaan pojan kanssa, joten haluan kuvailla tapahtuman täälläkin. Kohtaaminen oli lyhyt, mutta ah, niin antoisa ja energisoiva!

Olin tuuraamassa Korkkarin Maranellossa. Myyntipäivä sujui kivasti, kuten aina; asiakkaat olivat mukavia ja alen loppurysäyksessä olevia hyviä vaatteita oli hauskaa myydä. Iltapäivällä olin ottamassa jotain näyteikkunan edessä lähellä avonaista ovea olevasta rekistä. Kiinnitin huomiota kadulla äitinsä kanssa seisovaan pieneen ekaluokkalaisikäiseen tyttöön ja hänen n. kolmvuotiaaseen pikkuveljeensä. Kuulin, kuinka pikkutyttö ihaili kimaltelevia papukaijapaitoja ja jotain muuta ikkunassa; ”ihana paita, ihana joku muu” – ja sitten en ollut uskoa korviani, kun kuulin pikkupojan äänen ikkunan takaa ”ihana nainen!”. Hän katsoi ja osoitti suoraan minua, joka touhuilin, siinä vaiheessa jo hämmentyneen ilahtuneena, ikkunan toisella puolella. Olinko kuullut oikein? Voinko uskoa korviani? Miten hän valitsi sanansa – ”ihana nainen” ei ”ihana täti” esimerkiksi?  Mikä maailman parhain pieni kiharahiuksinen poikalapsi! Hänen äitinsäkin ilahtui silmin nähden miehenalkunsa ihastuksesta ja hän tulikin ovelle kertomaan, mitä hänen suloinen ja kohtelias lapsensa oli sanonut. Sain lyhyen juttuhetken tuon aikuista naisihanuutta arvostavan hienon poikalapsen kanssa. Erik-niminen poika sulatti sydämeni täysin. Lyhyessä ajassa selvisi nimen lisäksi ikä (kolme sormea), päiväkoti, lempiruoka (pasta) ja paljon paljon muuta. Lopuksi kullannuppunen vielä kohteliaasti kysyi minun nimeäni ja jäi selvästi pohtimaan vastaustani, onhan nimeni varmasti aika outo.

Voi kultainen Erik, tuolla ihanalla asenteella saat monen ihmisen päivän vielä paremmaksi. Toisen henkilön ilahduttamiseen ei tarvita paljon – hymy, kaunis lause, pieni huomaavaisuus, helppoa, halpaa ja ah niin hurjan tehokasta. Voi kun me kaikki muistaisimme sen päivittäisissä kohtaamisissa. Puss!

ps. kuvat eivät ole Korkkarilta vaan ystäväni Meeri nappasi nämä Fredalla toissapäivänä. Asu: mekko – Odd Molly, housut – Filippa K, kengät – Minna Parikka.

IMG_9048 (960x1280)IMG_9030 (960x1280)IMG_9010 (960x1280)IMG_9018 (960x1280)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.